Burger kikerherne pattyga

Patty on valmistatud kikerhernestest ning brokkolist

kk.jpg

Valmistamine:

Võta sobiva suurusega kauss. Kõigepealt marineeri sibul, lõika sibularattad, ning lisa sinna 3-4 sl köögiäädikat ning külma vett, ning maistseks lisa soola, pipart. Pane külmkappi seniks kuni valmistad pattysid.

Kikerherne patty valmistamine:
Loputa kikerherned vee all ning jäta herned 10 minutiks seisma. Seejärel võta sõel ning kurna üleliigne vedelik. Purusta köögikombainis herned ainult korraks, et kikerherne tekstuur säiliks, võid purustada ka kikerherned käte vahel. Tükelda brokkoli väikesteks tükkideks, ning prae kergelt oliiviõlis. Seejärel sega kokku kikerherne ja brokkoli mass ning maisesta soola, pipra ning kurkumiga. Valmista kätevahel sobiva suurusega pätsikesed. Prae kotletid mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Soojenda burgeri saiad ning pane üksteise peale kihiti kikerherne patty, salatimix, tomat, kurk, päikesekuivatatud tomat ning viimasena balsamico kaste. Kasutasin ka tegelikult veel ühte eestimaist gurmeekastet Mojo Rojo (terav tšillikaste),leiab Umami poest, aga mulle meeldivad teravad maitsed ja kuna mujal ma seda kastet ei kasuta siis tundus see koht just kus katsetada.

Burgeri koostis:

2 viilu pehmikut
10 g marineeritud sibulat
2 viilu tomatit
4-5 viilu kurki
peotäis salatimixi
päikesekuivatatud tomateid
balsamico kastet

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s